BIANCA

Ik ben Bianca Blonk, geboren 1972 te Den Haag, opgegroeid in Zoetermeer en sinds 2016 woon ik in Assen. 

Als klein kind was ik al gek op de natuur. De fotografie ontdek ik pas veel later, in 2005 als ik een nestje pups fok. De compact camera die ik daarvoor kocht was hier niet geschikt voor, maar een nieuwe passie was geboren. Al snel kwam er een Canon spiegelreflex in huis. De focus ligt in deze tijd op de honden. In 2015 stop ik met de hondenfotografie en trek is steeds vaker de natuur in. 

Als ik in 2016 naar Assen verhuis gaat er een wereld voor me open, er is zoveel natuur in de omgeving. Ik ben daar inmiddels wekelijks (lees dagelijks) in te vinden. Ik ben gek op onze zoogdieren. Vanaf 2019 volg ik een aantal zoogdieren voor een jaar. Ik verdiep me in het diersoort en probeer vooral hun gedrag te fotograferen. Doordat ik veel in natuurgebieden ben kom ik ook steeds meer vogels tegen. Vooral de rovers vind ik prachtig en probeer die ook te fotograferen. De macrofotografie is voor mij een stukje ontspanning. Met zoogdieren moet je veel geduld hebben en ook kom ik vaak met niks thuis. Met de macrofotografie haal ik een stukje frustratie weg als de zoogdieren even niet lukken. Ik wordt vooral blij van libellen en vlinders. Zeker in combinatie met ochtendlicht vind ik dit geweldig om te doen. 

Sinds 2016 reis ik in combinatie met de fotografie. Vaak georganiseerd, soms alleen, maar altijd met zoogdieren op het programma. De lijst met landen waar ik naar toe wil is nog lang, alleen al in Europa is er nog zoveel te vinden. In 2020 krijg ik de kans om zelf reizen en workshops te begeleiden. Het overbrengen van mijn kennis en liefde voor de natuur is iets waar ik erg van geniet. Een overzicht van mijn reizen en workshops zijn op deze website te vinden, maar te boeken via de website van Naturetalks

Vanaf eind 2019 ben ik lid van de Vereniging Natuurfotografen Drenthe. Ik ben als fotograaf vrijwilliger voor Stichting Het Drents Landschap en zet me in voor de dassen in Drenthe. 

Image

Fotomateriaal:
Sony A9II
Sony 200-600 F5.6-6.3
Sony 70-200 F4.0
Sony 90mm F2.8 macro
Sony HVL-F45RM
Helios 44-2
Sirui statief