BEVER

Het konijn heeft dit jaar toch wel mijn hart gestolen. Deze diertjes zijn zo leuk om alleen al naar te kijken. Ze maken de gekste sprongen, zeker de kleintjes. Ze zijn sociaal naar elkaar, maar kunnnen ook echt vechten met elkaar. Ze zijn erg allert en kunnen zich op een super schattige manier wassen. 

In januari en fEbruari kan ik ze een paar keer fotograferen, ze zijn niet vaak met daglicht buiten en omstreeks deze tijd is hun populatie toch flink geslonken. Toch zie ik ze altijd als ik ga. In maart wordt het beter en in april zijn de 1e jongen er. Dit is zo geweldig om te zien dat ik er vaak naar toe ben geweest. De interactie tussen moeder en haar jongen is prachtig om te zien. Dit is dan ook een favoriete foto van mij. De 2e foto waar ik blij van word is een foto van een konijn met een paardenbloem. Deze vinden ze heerlijk, maar op de een of andere manier zien ze hem niet direct als je er eentje voor ze neer zet. Ze moeten er een beetje met toeval tegenaan lopen. 

Eind van de zomer lopen er wel 100 konijnen in het gebied. Ze zijn tot eind oktober goed te volgen, maar in november en december zijn ze weer niet veel te zien met daglicht. Omdat ik nog zoveel wil fotograferen van ze heb ik besloten ze in 2020 nog een jaar te volgen.

PERSOONLIJKE FAVORIETEN

Image
Image

FOTO'S 2020