ABOUT

My name is Bianca Blonk, I was born in 1972 in Den Haag, raised in Zoetermeer and since 2016 I live and work in Assen.

As a child I already loved nature. I discovered photography much later, when I had bred a litter of puppies in 2005. The compact camera that I bought was not really qualified for photographing this litter, but a new passion was born. Soon after the litter I bought a Canon SLR camera. In that time the focus was around dogs, but since 2015 I have stopped photographing dogs and I am going into nature much more.

A whole new world opened up for me when I moved to Assen in 2016. There is so much nature in and around the city. I keep discovering more nature reserves and in 2019 I decide to follow some mammals for a year. Because of this I learn their behaviour and I become better at photography.

Since 2016 I travel in combination with photography. Often organized, sometimes alone, but always with mammals on the program. The list of countries that I want to go to is still very long, in Europe alone there are still so many places to explore.

I am a volunteer for Drents landschap & Sovon

OVER

Ik ben Bianca Blonk, geboren 1972 te Den Haag, opgegroeid in Zoetermeer en sinds 2016 woon en werk ik in Assen. 

Als klein kind was ik al gek op de natuur. De fotografie ontdek ik pas veel later, in 2005 als ik een nestje pups fok. De compact camera die ik daarvoor kocht was hier niet geschikt voor, maar een nieuwe passie was geboren. Al snel kwam er een Canon spiegelreflex in huis. De focus ligt in deze tijd op de honden. In 2015 stop ik met de hondenfotografie en trek is steeds vaker de natuur in. 

Als ik in 2016 naar Assen verhuis gaat er een wereld voor me open, er is zoveel natuur in de omgeving. Ik ontdek steeds meer in de natuurgebieden en besluit in 2019 een aantal zoogdieren voor een jaar te volgen. Hierdoor leer ik hun gedrag kennen en ga steeds beter te fotograferen. 

Sinds 2016 reis ik in combinatie met de fotografie. Vaak georganiseerd, soms alleen, maar altijd met zoogdieren op het programma. De lijst met landen waar ik naar toe wil is nog lang, alleen al in Europa is er nog zoveel te vinden. 

Ik ben als fotograaf vrijwilliger voor Stichting Het Drents Landschap en zet me in voor de dassen in Drenthe. Tevens tel ik voor Sovon uilen rond Assen. 

Image
Image
Image