Bianca

Ik ben Bianca Blonk, geboren 1972 te Den Haag, opgegroeid in Zoetermeer en sinds 2016 woon en werk ik in Assen. 

Als klein kind was ik al gek op de natuur. De fotografie ontdek ik pas veel later, in 2005 als ik een nestje pups fok. De compact camera die ik daarvoor kocht was hier niet geschikt voor, maar een nieuwe passie was geboren. Al snel kwam er een Canon spiegelreflex in huis. De focus ligt in deze tijd op de honden. In 2015 stop ik met de hondenfotografie en trek is steeds vaker de natuur in. 

Als ik in 2016 naar Assen verhuis gaat er een wereld voor me open, er is zoveel natuur in de omgeving. Ik ontdek steeds meer in de natuurgebieden en besluit in 2019 een aantal zoogdieren voor een jaar te volgen. Hierdoor leer ik hun gedrag kennen en ga steeds beter te fotograferen. 

Sinds 2016 reis ik in combinatie met de fotografie. Vaak georganiseerd, soms alleen, maar altijd met zoogdieren op het programma. De lijst met landen waar ik naar toe wil is nog lang, alleen al in Europa is er nog zoveel te vinden. 

Ik ben als fotograaf vrijwilliger voor Stichting Het Drents Landschap en zet me in voor de dassen in Drenthe. Tevens tel ik voor Sovon uilen rond Assen. 

Image
Image
Image